Impostor syndrome

Känner du dig som en bluff?

Känner du igen dig i de här tankarna?

  • Jag vet egentligen inte vad jag håller på med!
  • Om de genomskådar mig är det slut med mig
  • Jag har bara haft tur i karriären

 

Impostor syndrome eller Impostor phenomenon är upplevelsen av att sakna kompetens trots att en presterar adekvat. Men eftersom en saknar upplevelsen av kompetens kommer dessa prestationer kännas mer som att en haft tur eller är på grund av andras arbete. Detta tillstånd är plågsamt, det är förknippat med utbrändhet och det är något som jag vill försöka hjälpa till med!

 

I pågående forskningsprojekt så har vi kunnat se att både utmattning och Impostor syndrome samvarierar, lyckligtvis förklaras båda dessa problem av låg psykologisk flexibilitet.

 

Jag kommer att starta upp gruppbehandlingar för impostor syndrome under våren. Är du intresserad kan du maila mig på andreas.larsson@psykologiskflexibilitet.se eller via kontaktformuläret.

 

Känns det svårt att prata om det här i grupp? Erfarenheten är att i grupp blir ämnet mindre laddat eftersom alla är där med samma upplevelse.

 

Vi träffas 5 gånger totalt, á 90 minuter. Gruppen får endast om minst 5 deltagare anmäler sig.

 

Detaljer:

Pris: 2490kr per person

Plats: Luntmakargatan 52 i Stockholm

Datum: vi bestämmer datum när grupperna blivit fulla

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/40/Scotts_Bluff_National_Park_in_Scottsbluff_Nebraska.jpg/800px-Scotts_Bluff_National_Park_in_Scottsbluff_Nebraska